Mílí zájemci o jógu,

zvu Vás k absolvování uceleného ON-LINE kurzu PRANA VASHYA JÓGY od A do Z, v rámci kterého si osvojíte základy jógového cvičení v pohodlí Vašeho domova, případně i s Vašimi blízkými.

To celé tak, abyste uměli zaujímat pozice i samostatně a vyhnuli se obvyklým chybám.

Ať už jste ve cvičení jógy naprostý začátečník anebo pokročilejší, je to jedinečná příležitost, jak se můžete detailně seznámit s autentickou jógovou praxí, kterou jsem měl možnost studovat mezi lety 2007 a 2010 v jižní Indii pod osobním vedením Vinaye Kumara. Z jeho pověření pak od roku 2009 tuto praxi předávám dalším zájemcům a dnes jsem „služebně nejstarším“ učitelem působícím mimo Indii.

Cílem Prana Vashya jógy je kromě ozdravění fyzického těla a nárůstu kondice (síla, flexibilita, vytrvalost) i důkladná průprava na další dechové a meditační techniky, které jdou hlouběji a vedou dlouhodobě k rozvoji vědomí a vnímání.

On-line kurz je obdobou toho, co běžně učím na skupinových prezenčních kurzech a co vychází z mých bezmála 20 let jógové praxe. Zvlášť pro mimopražské se může jednat o efektivní způsob, jak veskrze pohodlně vstoupit do tohoto jógového cvičení.

Charakteristika on-line kurzu:

– jedná se audio a video záznam streamovaného kurzu, který jsem realizoval v roce 2020 (tj. nejedná se v tuto chvíli o nový kurz „naživo“)

celkem se jedná o 10 audio&video lekcí, každá v trvání 90 minut, celkem tedy obdržíte cca 15 hodin postupně dávkovaných informací tak, aby se zorientoval i naprostý začátečník a na konci kurzu jste uměli cvičit i samostatně. Pokročilejší cvičící pak ocení informace jdoucí hlouběji pod povrch a případné návaznosti cvičení ásan na další jógové techniky (pránájáma, meditace, jóga spánku a snění atd.)

on-line kurz vám zůstane už „napořád“, k jednotlivým lekcím se můžete kdykoliv později vracet, přehrávat si je zpětně, zaměřovat se na nejasnosti, posílat dotazy atd.

– účast v kurzu Vám zároveň poskytuje možnost posílat mi případné dotazy ke cvičení (e-mailem), v případě zájmu i možnost osobní individuální konzultace v pražském studiu Jemný svět

– na vaší straně se nevyžaduje žádné zvláštní technické vybavení, stačí je „přijímač“, tj. např. telefon, tablet, počítač či TV s přístupem na internet.

– spolu s natočeným video kurzem obdržíte i výukové materiály v .PDF podobě

– jakožto absolventi on-line kurzu pak můžete navštěvovat středeční večerní lekce PRANA VASHYA JÓGY v pražském studiu Jemný svět, kde pak můžeme vše společně ladit a posouvat dál. Pro mimopražské absolventy pak probíhají  víkendová setkání.

Obsahová náplň kurzu:

– objevování a nácvik plného jógového dechu, bez kterého by bylo cvičení Prana vashya jógy polovičaté

– důkladný nácvik celkem 3 variant sekvence „Pozdrav slunci“ a to včetně porozumění tomu pro koho a kdy je ta která varianta vhodná

– osvojení konkrétních pozic Prana Vashya jógy (cca 40) včetně rozboru jejich variant podle pokročilosti cvičícího. Porozumění proč a jak při cvičení využívat oporu (chodidla), jak pracovat s těžištěm a osou těla, jak své cvičení samostatně korigovat a jakým obvyklým chybám se vyhnout

– prohlubobání dovednosti důkladně relaxovat během cvičení, na jeho závěru, kdykoliv během dne a v průběhu celého života

– nastínění širšího kontextu jógy – dechové a meditační techniky, práce se sny atd.

Kurz je určený i úplným začátečníkům v józe a vůbec všem, kdo chtějí být při cvičení „jistější v kramflecích“. Pro lektory či déle praktikující to je optimální způsob, jak postupně vstřebat to nejdůležitější z Prana Vashya jógy a obohatit tak svou dosavadní jógovou praxi. 

Cena a přihlášení

– 2000 Kč bez DPH 21%, 2420 Kč s DPH, v ceně doprovodné materiály v elektronické podobě

Aktuálně nabízím na všechny on-line kurzy slevu 30%, cena kurzu snížena z 2000Kč na 1400 Kč bez DPH, tj. 1694 Kč. s DPH

Chcete-li se získat tento video/audio kurz, vyplňte tuto přihlášku, následně obdržíte e-mailem fakturu k úhradě .

Veškeré dotazy Vám rád zodpovím na tel. 733 582 848 (Petr Smil)

Ohlasy účastníků na on-line kurz:

Dominika, Brno

Kurz byl pro mě velmi přínosný. Nejprve bych chtěla moc ocenit celou myšlenku online kurzu. Vzhledem k tomu, že jsem mimo Pražská, neměla bych vůbec možnost kurz Prana vashya yogy navštivit. V průběhu kurzu mě Prana vashya yoga doslova pohltila, za což vděčím tvému skvělému výkladu a přístupu. Skvělý mi přišel i čas po lekci na možné dotazy a tvá otevřenost k jakémukoliv emailovému kontaktu. Super je i to, že jsou videa stále dostupná, a tak je možnost se k jednotlivým z nich stále vracet. Jedno velké DĚKUJI. Ve vztahu k józe mi kurz pomohl k větší jemnosti, hloubce a hravosti. To vše se však přelévá do každodenního života.

Dominika, Brno

Ema, Praha

Chtěla jsem cvičit jógu, naučit se ji, porozumět ji a pochopit ji. A to vše jsem dostala. Postupně krok za krokem, srozumitelný výklad. Podrobné vysvětlení všeho, každého dechu, každého pohybu. Ze začátku jsem si myslela, že je toho povídání hodně a zbytečné, že chci přece cvičit. Ale pak jsem pochopila jak je to důležité. A občas se i vrátím k tomu co a jak si vysvětloval, hlavně ohledně dýchání. Líbilo se mi jak si nám sestavoval kuchařky a radil jak se dá cvičení zkrátit, když máš málo času. Protože někdy jsem si myslela, že tolik času nemám a proto ani nezačnu cvičit, nebo co když to nebude dobré, jestli něco vynechám a neudělám celou sérii. Teď si už i sama dokážu udělat kuchařku, protože jsem pochopila podstatu. Je to lepší než kdybych chodila někam s lidmi, asi bych se tolik nesoustředila, nedokázala bych vidět a slyšet vše, co je třeba. A nemusela bych se stydět nebo obávat, že něco nedám nebo nechápu. Teď už můžu chodit, protože si už věřím. Samozřejmě, že některé pozice nedám, ale to mě až tak netrápí, vím, že pravidelným cvičením se k tomu dopracuji. Ale není to můj cíl. Stojka na hlavě mě asi nikdy nepůjde a netrápí mě to. Ale kdo ví…Děkuji, Petře. Přeji ti hodně lásky a úspěchu.

Ema, Praha

David, Stochov

Ahoj, děkuji za tuto možnost. Velice oceňuji výklad samotný (srozumitelnost, věcnost, osobní zkušenosti), možnost vidět ássány z jiného úhlu a vzdálenosti a dle potřeby se vracet k záznamu, posouvat jej a opakovat. Za mne bylo však největším přínosem závěrečné posezení a řešení dotazů a nejasností. Ty byly obvykle položeny dříve, než jsem je stačil formulovat. Jako mimopražský, jsem pak nemusel řešit „přetahování“ a spěchání na poslední spoj.

David, Stochov

Eva, Kroměříž

Online forma takto dlouhého kurzu je výhodná pro nás, kdo jsme z Moravy. Líbí se mi nastavený interval jednotlivých lekcí – co týden, to lekce. Je to dostatek času pro vlastní praxi, pro zpracování nových informací a pro případné narušení vlastních zažitých stereotypů, které si mnohdy nechtěně neseme. Palec nahoru dávám za nadhled, skromnost, pokoru a otevřenost, s nimiž Petr jógu učí.

Eva, Kroměříž

Jarmila, Praha

K volbe on-line vyuky me donutila karantena, jinak bych volila osobni kontakt. Musim rict, ze i tak na me kurz pusobil velmi prirozene a s velkou energii. Lekce byly vedeny jasne a vse jednoduse a srozumitelne prezentovano. Velka vyhoda je moznost vse shlednout zpetne, vratit se k pozici, pripadne preskocit to co je jasne. Moji praxi to vyznamne posunulo vpred. Dekuji.

Jarmila, Praha

Kristýna, Praha

Líbilo se mi vysvětlení s ohledem na stavbu těla, správné držení, hodně mi to v mé jógové praxi pomohlo a i nadále používám tipy, co a jak dělat lépe, abychom tělu neubližovali. Vše bylo vysvětleno srozumitelně a názorně. Velice kladně hodnotím i to, že videa účastníkům zůstanou i po skončení kurzu, je super se k nim moci vracet.

Kristýna, Praha

Pavlína, Praha

Kurz spíš předčil, než jen splnil očekávání. Oceňuji, že jsem si lekce mohla projít kdykoli a znovu. Líbila se mi pozvolnost výkladu – postupné prodlužování sestavy. Bylo dost času si mezi lekcemi nové věci zažít, vlastně si vůbec neumím představit, že bych něco podobného vyslechla v rámci jednoho víkendu a pak to byla schopná uvést do nějaké rozumné praxe. Ze začátku jsem měla úplně dost jen po 3 nejjednodušších pozdravech slunce. Srozumitelné a názorné mi to přišlo celou dobu. Jako začátečníkovi mi nic nechybělo. Jsem ráda za svobodný a laskavý přístup.

Pavlína, Praha

Martina, Brno

Vse bylo perfektni, naprosta spokojenost s on-line kurzem. Velmi jsem uvitala vstricny a otevreny pristup Petra s ohledem na ruznou pokrocilost v joze vsech ucastniku.

Martina, Brno

Monika, Přerov

Jsem moc ráda,že jsem si kurz koupila .Jsem začátečník a vše bylo srozumitelně vysvětleno.Ráda bych ,kdyby bylo třeba na podzim nějaké další pokračování,rozšíření o další pozice atd.No prostě mě to hrozně bavilo a chci moc poděkovat za tento on line kurz 🙂

Monika, Přerov